Selecteer provincie

Pedicure Drenthe

Onze voeten..We lopen er de hele dag op en deze krijgen dus heel wat te verduren. Een goede voetverzorging is dan ook zeker geen overbodige luxe. Goed verzorgde voeten zorgen ervoor dat je letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen blijft staan. Natuurlijk kun je jezelf thuis een goede voetbehandeling geven. Bij de drogisterij zijn verscheidene voetverzorgingsproducten te koop, waarmee je al een heel eind komt. Je kunt echter ook je voeten onder handen laten nemen door een voetenspecialist. Een voetenspecialist wordt ook wel een pedicure genoemd. De pedicure verwijdert o.a. op professionele wijze eelt van voeten, verzorgt je teennagels en kan eventuele voetproblemen opmerken en behandelen of je doorsturen naar een andere specialist. Na een behandeling door een pedicure zien je voeten er weer fris en netjes uit. Doordat je alleen maar met de voetjes omhoog hoeft, terwijl de pedicure je voeten zorgvuldig verzorgt, is dit gelijk een relax momentje voor jezelf.

Voetmassage Drenthe

Voetmassage Behalve dat het fijn is als je voeten er goed verzorgd uitzien, kan een goede voetverzorging je nog meer opleveren. Volgens Oosterse geneeswijzen geven de voeten weer hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt. Onder je voeten bevinden zich allerlei drukpunten. Deze zogenaamde reflexzones staan in verband met de rest van je lichaam. Door allerlei oorzaken kan de energiedoorstroming in een lichaam verstoord raken. Tijdens een voetreflexmassage, ook wel voetmassage genoemd, wordt door op bepaalde drukpunten onder de voet die in verband staan met het lichaamsdeel waar klachten zijn te drukken geprobeerd om blokkades in het lichaam op te heffen. Hierna kan de energie weer doorstromen en kunnen afvalstoffen worden afgevoerd uit het lichaam. Een voetmassage heeft hierdoor een ontspannende, verlichtende werking en is geschikt voor iedereen die pijnklachten en/of stressklachten wil laten verhelpen of verminderen.

Medische pedicure Drenthe

Voor mensen met bepaalde ziektes is een goede voetverzorging van levensbelang, omdat zij door hun ziekte een verhoogd risico hebben op complicaties. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met diabetes. Diabetici hebben sneller last van wondjes onder hun voeten, maar merken deze niet altijd snel genoeg op. Het verwaarlozen van deze wondjes kan (levens) gevaarlijke infecties veroorzaken. Door de voeten op regelmatige basis door een medische pedicure te laten inspecteren en behandelen kan een hoop leed worden voorkomen. Andere ziektes die oorzaak kunnen zijn voor zogenaamde risicovoeten zijn o.a. reuma, kanker en spasticiteit. Tevens kan ouderdom of verwaarlozing een reden zijn om een medische pedicure in te schakelen.

Wat kost een pedicure?

De kosten van een pedicure verschillen per behandeling. Gaat het om behandeling door een medische pedicure? Dan is de kans groot dat u recht heeft op (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. Soms vergoedt een verzekeraar echter alleen de kosten voor een KRP geregistreerde medische pedicure. Informeer daarom eerst bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voor vergoeding. Een pedicurebehandeling om cosmetische redenen wordt meestal niet vergoed. U kunt dan zelf een pedicure uitzoeken en eventueel de prijzen en recensies van een aantal pedicures vergelijken.

Y
Yde